בעדכון לקוחות זה נסקור בפניכם סוגיה אשר התעוררה לאחרונה באופן תדיר הן בפסיקת בית המשפט העליון, הן בפסיקת בית המשפט המחוזי, הן במאמציי המחוקק, והיא צוואות הדדיות, מעמדן, תחולתן והיקפן.
על אף שכל אחד מפסקי הדין המופיעים בסקירה זו הוא לכאורה שונה ונבדל ממשנהו ונוגע להיבט אחר של דיני צוואות הדדיות, המסקנה העוברת כחוט השני בין פסקי דין אלה אחת היא: צוואה הדדית היא מכשיר מורכב, המחייב תפירה אישית (“Taylor Made”) לצרכים של כל זוג העורך צוואה הדדית, ואשר מביא בחשבון את המורכבויות המשפטיות הנובעות מהסיטואציה האישית, הכלכלית והנכסית של כל זוג, ובוודאי במקרים בהם נכס מרכזי הוא עסק משפחתי. בהתאם, מומלץ לכל זוג המבקש לערוך צוואה הדדית להסתייע בעורך דין המתמחה במטריה זו, ואשר אוחז בהבנה משפטית נרחבת בסוגיות העומדות בליבת אותה צוואה הדדית.
צוואות הדדיות נערכות על ידי משרדנו כחלק מתהליך משפחתי-משפטי סדור וכולל, הנערך במסגרת שיטת ארבעת-השלבים להעברה בין-דורית שפותחה במשרדנו במטרה לצלוח את אתגר ההעברה הבין-דורית, לשמר את המורשת המשפחתית, למנוע סכסוכי משפחה וירושה ולקבוע מנגנונים שיאפשרו אופטימיזציה של הערך הכלכלי של הרכוש המשפחתי.
הסדרים אלה כוללים עריכת צוואה (הדדית או שאינה הדדית) המותאמת לצרכים המשפחתיים-עסקיים, עריכת מסמכים משפחתיים ועסקיים נוספים, ובעיקר, וידוא כי עריכתם של אלה משקפת את מטרות המשפחה במסגרת התהליך המשפחתי ומקנה הגנה רחבה מפני קשת של סיטואציות משפחתיות, עסקיות ומשפטיות.
לקריאת המזכר המלא לחצו כאן.