ביום 1.7.2025 פורסמו תקנות התכנון והבניה (רישוי בניה) (הוראת שעה) (מס’ 2), התשפ”ה – 2025, הקובעות כי בתקופה של 120 ימים מיום פרסום התקנות, רשות הרישוי תפעיל את סמכותה לפי החוק ליתן תעודת גמר למבנה חדש המיועד למגורים (כמוגדר בתקנות), אף אם לא הושלמו כל תנאי ההיתר במועד הגשת הבקשה ובכפוף לקיום תנאים מסוימים המנויים בתקנות, וזאת במטרה להגדיל את מלאי דירות המגורים הכוללות מרחב מוגן תקני.
ביום 11.6.2025 פורסמו תקנות התכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות) (תיקון), התשפ”ה-2025, לפיהן, בין היתר, תחול חובת התקנת מיתקן פוטו-וולטאי על בניינים שמתקיים לגביהם אחד מהתנאים המנויים בתקנות ולא חל לגביהם אחד מסעיפי הפטור. תחילתן של התקנות חצי שנה מיום פרסומן, והן יחולו על בקשה להיתר שהוגשה ביום התחילה או לאחריו.
ביום 16.7.2025 התקבל בקריאה שנייה ושלישית חוק התכנון והבניה (תיקון מס’ 163) (שינוי גודל מרחב מוגן דירתי), התשפ”ה-2025, הקובע, בין היתר, כי יורחב ההסדר שנקבע בתיקון מס’ 149 לעניין תוספת שטח של עד 3 מ”ר למרחב מוגן דירתי שישמש חדר שירותים או חדר רחצה, מבלי שהדבר ייחשב לסטייה ניכרת, כך שההסדר לא יחול רק ב”אזור עימות”, וכן תתאפשר תוספת נוספת של עד 3 מ”ר למרחב המוגן הדירתי, ובלבד שהוא נוסף לשטח רצפה שישמש חדר שירותים או חדר רחצה (וזאת מלבד בדירות ששטחן אינו עולה על 80 מ”ר).
עוד לאחרונה הונחה על שולחן הכנסת הצעת חוק בעלות אחודה (תיקוני חקיקה), התשפ”ה-2025, המציעה לתקן את סעיף 3(ב) לתוספת השישית לחוק התכנון והבניה ואת סעיף 4(5)(ב) לחוק לקידום הבנייה במתחמים מועדפים (הוראת שעה), תשע”ד-2014, כך שלצד הדרישה הקיימת היום לפיה יחידות דיור להישג יד תהיינה בבעלות אדם אחד, יתאפשר גם “ניהול אחוד” של יחידות דיור בהישג יד, כלומר בעלות שאינה אחודה ובמקביל ניהול הנכסים על-ידי גוף אחד.
לקריאת המזכר המלא לחצו כאן.